Duurzaamheid in de keuken
Duurzaam leven. Hoe doe je dat? We willen allemaal schoon water uit de kraan. En als we op de lichtknop drukken, verwachten we dat het licht aan gaat. Maar dat gebeurt natuurlijk niet vanzelf. Wij geloven in verantwoorde innovaties die niet alleen vandaag opvallen, maar die ook helpen bouwen aan een betere toekomst.
AEG en DKG helpen met het maken duurzame keuzes
Steeds meer bedrijven gaan over op duurzaamheid zo proberen we allemaal ons steentje bij te dragen. Wij werken o.a samen met AEG en DKG en ook deze bedrijven proberen een betere toekomst te creëren.
Zo probeert AEG om apparaten te ontwikkelen voorzien van innovatieve technologie die jou helpen om duurzamere keuzes te maken. Daarbij streeft AEG ernaar de carbon footprint nog verder te verkleinen, zoals 80% minder CO2-uitstoot bij de productie en 25% minder bij de producten tussen 2015 en 2025, een volledige klimaatneutrale productie in 2030 en een volledig klimaatneutrale waardeketen in 2050.
DKG heeft hun eerste mijlpaal op het gebied van verantwoord ondernemen al bereikt sinds 2017. Sindsdien worden DKG Keukens namelijk CO2-neutraal geproduceerd. Dit is het resultaat van CO2-reductie door middel van onder andere opwekking van stroom door zonnepanelen, het omzetten van afval in energie en duurzaam transport. Daarnaast compenseren ze de resterende CO2-uitstoot door te investeren in duurzaamheidsprojecten.
Handige tips om zelf duurzaam water en elektra aan te vragen voor je nieuwe keuken
Met de online Groene stroom checker | HIER kan je jouw huidige stroomleverancier vergelijken met andere duurzame stroomaanbieders. Voor water is dat een ander verhaal maar met een Quooker kraan bespaar je al een hoop.
Water én energie besparen met een Quooker
Om een gemiddeld huishouden op elk moment van de dag direct van kokend water te kunnen voorzien houdt het Quooker-systeem 3 of 7 liter water op een temperatuur van 110°C. Dat gebeurt in een vacuüm geïsoleerd reservoir onder het aanrecht. Dat houdt in dat de lucht in het reservoir zo ijl wordt, dat de warmte nergens naartoe kan. Daardoor heeft een Quooker-systeem maar heel weinig energie (10 watt) nodig om het water in het reservoir boven het kookpunt te bewaren.
Ter vergelijking: een spaarlamp verbruikt 11 watt, een gemiddelde televisie drie keer zoveel. Een waterkoker heeft weliswaar geen ‘warmhoudkosten’, maar wie meerdere keren per dag kokend water nodig heeft, verbruikt met een Quooker-systeem waarschijnlijk minder energie dan met een waterkoker. In een waterkoker breng je bijna altijd veel meer water aan de kook dan nodig is, terwijl je de hoeveelheden met een Quooker-systeem heel precies kunt afpassen.
Duurzame keuzes maken zijn soms best ingewikkeld. Let bij het kopen van je apparatuur op de energie labels.Uiteraard geven wij jou graag advies bij de juiste keuzes die je gaat maken.